Spelrum

Kammarmusikföreningen i Falun

Om oss

SPELRUM

Vi är en ideell förening med målet att kunna erbjuda konserter av hög kvalité och en bredd inom begreppet kammarmusik. Spelrum, som från början hette Kammarmusikföreningen i Falun, har en lång erfarenhet som konsertarrangör och försöker alltid hitta nya spännande artister att jobba med. Vi har också ett samarbete med Musikkonservatoriet, länets musik- och kulturskolor och det professionella musiklivet. Spelrum vill även kunna erbjuda work-shops och konserter riktade till ungdomar som själva håller på med musik. Sedan 2014 har vi treårskontrakt med Kulturnämnden att arrangera kammarmusik i Falu Kommun. 

Du är välkommen att bli medlem!
Hälsar Anne Pettersson, ordförande i Spelrum

Sedan december 2017 är vi en del av projektet Ny(A)modigheter varigenom MAIS – Musikarrangörer i Samverkan - ger stöd till konsertidéer som breddar utbudet och tillgängligheten av levande musik.

 

Säsongen 2013-2014 firade Spelrum, Kammarmusikföreningen i Falun 50 år!

Våren 1963 bildades Kammarmusikföreningen i Falun Upptakten till föreningen var de kammarmusikkonserter som ägde rum i Ursula och Gunnar Frankmars hem på Bergmästaregatan. Cellisten Ursula och läraren Gunnar var båda med i den första styrelsen liksom Agne Bäckström, rektor för Falu Musikskola och Carin Malmlöf-Forssling, som blev styrelsen trogen i arton år. Ordförande var Björn Hallert, chef för det vid den här tiden nybyggda Dalarnas museum.

  Det första generalprogrammet som presenterades innehöll fem konserter, för vilka man kunde lösa abonnemang för 28 kronor. Vid den första konserten uppträdde Kyndelkvartetten. Denna konsert, liksom tre av de andra konserterna ägde rum på Dalarnas museum, en lokal som vi genom åren har varit trogen med några få undantag. Den femte konserten, en Mozartafton med pianisten Hans Leygraf, hölls i Västra skolans nybyggda aula, vars flygel förmodligen ansågs vara stadens bästa.

  Under årens lopp har de flesta svenska stråkkvartetter gästat oss, bland vilka Frydénkvartetten och Weberkvartetten kan nämnas. Tack vara Rikskonserter, som idag inte längre finns, har vi även haft utländska artister på besök. Ett urval av alla artister som vi kunnat njuta av är bl a Lars Roos, Staffan Scheja, Martin Fröst, Kungsbacka Pianotrio, Kerstin Avemo, Francisca Skoogh, Håkan Hagegård och Eric Ericsons Kammarkör.

  Mottot vid bildandet av Kammarmusikföreningen i Falun var precis som idag; att presentera högkvalitativ kammarmusik för Faluborna. Det är något som vi hoppas kunna fortsätta med i minst 50 år till!

Theres Vidin, ledamot i Spelrum
Med hjälp av reviderad text av Margareta Åberg, hedersledamot och tidigare ordförande i Spelrum

VÄLKOMMEN

Välkommen till www.spelrum.se
 

Till vår nästa konsert den 15 maj kl. 19:00 bjuder vi på smakprov på samarbetet mellan unga musiker från Musikkonservatoriet Falun och Gotlands Tonsättarskola som resulterat i fantastisk nyskriven musik. Projektet återkommer årligen och blir vår sista konsert för denna säsong.

Missa inte detta, och ta gärna med en kompis på konsert!

Vi bjuder på gratisentré men ladda gärna redan nu inför vår kommande spännande säsong 18/19 med att köpa rabattkort till samma pris som denna säsong!

Enklast och billigast:
Köp ett rabattkort med 5 inträdesbiljetter för 600kr (ord. pris 850kr), då ingår medlemsavgiften för en person.
Motsvarande för pensionär kostar 500kr (ord.pris 600kr)
Kortet passar även som present till en jubilar - hör av dig så kan vi skicka hem kortet!

Kortet räcker hela säsongen men biljetterna är INTE personliga – du kan bjuda en vän några gånger – eller alla vänner på en gång! Biljetterna är giltiga hela 2019 om du skulle råka ha någon kvar.

Alternativt:
Lös medlemskort för 100kr (familj 150kr)
- säsongens entréer blir då till medlemspris 120kr.

Det går bra att betala på plats med Swish till
123 627 50 28 eller kontant (ej kort). Du kan även Swisha i förväg - ange då namn och kontaktuppgift. 

Vi kan inte ta emot kort.

 

Klicka på Nyheter nedan och läs vår blogg om vad som är på gång! 

 

Nyheter!

 

Läs Kammarmusik-Nytt på Kammarmusikförbundets hemsida  (se under "Länkar" längre ner).

VI TACKAR VÅRA SPONSORER

 

   

        

     

Länkar

Designed by Ali Han